Congresul Național al Societății Române de Coloproctologie

Stimați colegi, dragi prieteni,

Ediția a VII-a a Congresului Societății Române de Coloproctologie a reunit în cele trei zile ale evenimentului desfășurat în intervalul 16-18 martie 2017, un număr important de participanți, aproximativ 300, din întreaga țară.  Astfel au participat: 37 de gastroenterologi, 148 de chirurgi-chirurgie generală, 136 de medici specialiști în medicină primară, oncologi, specialiști în radioterapie și imagiști din Timișoara, București, Iași, Bihor, Craiova, Sibiu, Târgu-Mureș, Cluj, Galați, Botoșani, Harghita, Covasna, 123 de medici rezidenți, 6 asistenți medicali, 2 medici pensionari, precum și 20 de studenți. Împreună au expus peste 60 de lucrări în cele 3 zile ale manifestării.

Experți renumiți din întreaga țară din domeniul chirurgiei și al gastroenterologiei (Irinel Popescu, Lazăr Fulger, Viorel Scripcariu, Constatin Copotoiu, Silviu Constantinoiu, Cătălin Copăescu, Adrian Miron, Cristian Daniel, Gabriel Dimofte, Sorinel Luncă, Ciprian Duță, Marius Coroș, Călin Molnar, Valeriu Surlin, Cristian Gheorghe, Adrian Săftoiu, Adrian Goldiș, Cornel Iancu) și șefi de secție din spitale universitare și județene, au contribuit cu toții prin prezentările de înaltă ținută, în care au expus activitatea practică acumulată îmbinată cu cele mai noi referințe raportate în literatura de specialitate.

Cei 6 lectori străini invitați din Franța, Germania și Italia au susținut lucrări și cursuri precongres conținând informații despre proceduri și tehnică medicală utilizate în prezent în domeniul coloproctologiei la nivel mondial.

Pe durata congresului, cei aproape 300 de participanți au beneficiat de ospitalitatea și condițiile optime oferite de Aula Magna a UMF ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Cele 4 cursuri precongres organizate atât de cadre didactice ale UMF Cluj cât și de invitați din țară (dr. Gabriel Mitulescu, București) și din Franța (Pierre Coulom, președintele Societății Franceze de Gastroenterologie, Anne-Laure Tarrerias și Philippe Hemery) au oferit celor 120 de cursanți posibilitatea de a învăța practic și teoretic tehnici moderne, unele efectuate în premieră la Cluj-Napoca.

Asistentele medicale și studenții au avut o participare însemnată, iar medicii rezidenți au prezentat și lucrări ale colectivelor din care fac parte.

La reușita congresului, o contribuție importantă au avut-o partenerii noștri de la MedEvents, cei care prin munca lor au asigurat, ca de fiecare dată, bunul mers al congresului.

Le mulțumim tuturor pentru că ne-au fost alături și suntem mândri de această colaborare multi-disciplinară între centrele universitare din întreaga țară, colaborare edificată pe apreciere și respect reciproc.

Așteptăm cu nerăbdare să onorăm invitațiile primite cu această ocazie!

Cu aleasă considerație,

Conf. Dr. Cosmin Puia

Prof. Dr. Marcel Tanțău

STATISTICĂ EVENIMENT

DENUMIRE EVENIMENT:Congresul Național al Societății Române de Coloproctologie– ediția a VII-a